De reis
Door: sandravalkenburg
Blijf op de hoogte en volg Sandra
08 April 2012 | Réunion, Saint-Denis
Daar komen de eerste verhalen
De reis
Op mijn rug een grote backpack, voorop mijn rugtas met computer en handbagage, over mijn schouder een handtas met belangrijke papieren en aan mijn hand een grote zware koffer die gelukkig kan rijden.
Eerst met mijn ouders naar Rotterdam om de TGV naar Parijs te nemen. Helaas ligt dit station (al een aantal jaar) in de verbouwing. We konden de lift nemen naar een perron, moesten daar eigenlijk weer een andere lift nemen om bij het juiste perron te komen, maar die bleek alleen voor het personeel te zijn. Dan maar de roltrap dachten wij, maar die deed het helaas niet. Tsja, hoe dan de trap op met die zware koffer. Gelukkig was er een behulpzame jongen in de buurt en waren we ruim op tijd op het juiste perron.
Toen kwam het afscheid. Nooit makkelijk natuurlijk. Ik had in de dagen ervoor al afscheid van vele vrienden genomen. Erg leuk, zoveel etentjes achter elkaar! Het is natuurlijk niet voor heel erg lang (tenminste, daar ga ik nu van uit!), dus niet zo'n definitief afscheid, maar toch blijft het moeilijk te weten dat ik jullie voor lange tijd niet ga zien. En nu op het perron nog van mijn ouders. Gelukkig gaat een vriendin in december trouwen, dus kom ik dan in ieder geval terug!
De TGV was comfortabel, kreeg van alles te eten en te drinken. En zo snel, in 2,5 uur van Rotterdam naar Parijs. In Gare du Nord heb ik de bordjes gevolgd naar de RER. Helaas deed ook hier de lift het niet om me met al mijn bagage naar het juiste perron te brengen. Ik heb maar weer een man aangesproken om te vragen of hij mijn koffer naar beneden kon tillen. Die koffer rijden is geen probleem, maar ermee de trap af was toch net iets te zwaar (of ben ik nu gewoon een watje!). Komt misschien door de combi met de backback en andere rugzak.
Van RER naar bus in Antony station en om 1800u stond ik op Orly. Even inchecken en daarna kon ik naar het jazz concert. Dat blijkt elke donderdag te zijn van 1700-1900, had ik even geluk. Elke week was er een andere jazzstijl, en nu was het.... latin jazz!! Een ontzettend goede Braziliaanse band. Echt mooi om naar te kijken en luisteren. Geeft me weer helemaal zin om percussieles te nemen. Of zit ik dan nu in het verkeerde land???
Daarna door de douane: alles moest uit en af, en mijn rugzak werd eruit gepikt. Bij nader inzien zat er toch niets bijzonders in vond de douanier, maar het duurde even eer ik door het poortje was, en alles weer om en aan had.
Over de vlucht valt niet zoveel te vertellen. Een nachtvlucht, dus na het eten filmpje, toen gingen de lichten uit, en heb ik me in allerlei bochten gewrongen om te proberen te slapen, maar dat lukte niet erg.
Om 0930 op 6 april stond ik op de luchthaven van Saint Denis: ik zag palmbomen, veel oceaan, bergen en heel veel groen!
08 April 2012 - 13:26
Peter Huijing:
Wow, wat een geweldig initiatief, Sandra! Dat doet mij denken aan mijn Spaanse avontuur dat uiteindelijk 12 jaar duurde. Veel plezier en succes daar; ik blijf je verslagen lezen.
Groet, Peter -
09 April 2012 - 16:14
Flavie (SVVT):
Hoi Sandra! Wat leuk om je resiverslagen te lezen! Ik heb een vriendin die net terug is van La Réunion en ze hebben enorm genoten. Er is ook heel veel mogelijkheden aan wandelingen in de bergen, maar je moet oppassen voor regen, want wegen kunnen dan heel snel rivieren worden.
Heel veel plezier! -
13 April 2012 - 07:28
Igdaliah Sluis:
Hi Sandra, Ik was verbaasd om je reisverslag te krijgen. Maar ik schrijf gelijk bij: "ik heb ervan genoten". Leuk hoor. Geniet van je avontuur en ik blijf alert op je verslagen.
Groet, Igdaliah -
19 April 2012 - 15:03
Sandra Valkenburg:
Wat leuk, Peter, Flavie en Igdaliah dat jullie mij willen blijven volgen. Nu ook met foto's erbij!