Dag 1: 6 april 2012 - Reisverslag uit Saint-Denis, Réunion van Sandra Valkenburg - WaarBenJij.nu Dag 1: 6 april 2012 - Reisverslag uit Saint-Denis, Réunion van Sandra Valkenburg - WaarBenJij.nu

Dag 1: 6 april 2012

Door: sandravalkenburg

Blijf op de hoogte en volg Sandra

08 April 2012 | Réunion, Saint-Denis

Op het vliegveld stonden de eigenaar van het appartement en zijn schoondochter mij op te wachten. Ik had van tevoren een appartement gehuurd voor een week, leek me wel fijn om mee te beginnen.

Ze hebben met met van alles geholpen: eerst bagage boven brengen, toen naar het winkelcentrum om de eerste boodschappen te doen, een lokale simkaart kopen, internet voor een aantal uur in het appartement (kan ik nog een paar uur gebruik van maken, daarna houdt het op), alles uitleggen over de lokale bussen etc.

Het appartement is fantastisch: groot balkon met uitzicht op de oceaan en palmbomen, nieuwe meubels,hele frisse inrichting, groot, alles zit erop en eraan. Het enige nadeel is dat het afgelegen ligt.

Daarna heb ik de bus naar de stad genomen. Blijkt wel een half uur met de bus te zijn; dat zou op zich geen probleem zijn als je laat terug kunt komen, maar de bussen gaan maar tot 20.00u. Geen uitgaan dan dus! Terug fietsen is geen optie, want er is geen straatverlichting, en ik ken het hier niet goed genoeg om te weten of ik dan veilig terug kan. Dan maar een keer een taxi.

Deze keer was vroeg terug geen enkel probleem. Ik liep als een zombie door de stad en had toen door dat ik het beste kon gaan slapen. De afscheidsfeestjes + nachtje vliegtuig begonnen hun tol te eisen. Dus toen maar terug, beetje zappen, grappig dat ze hier alle Franse zenders hebben, en daarna heb ik het klokje rond geslapen.

Verslag uit: Réunion, Saint-Denis

een interculturele ervaring

20 Januari 2013

Terug in Nederland

16 Oktober 2012

Terug nar de stad

02 Augustus 2012

Het houdt niet op met dansen en wandelen

14 Juni 2012

Inmiddels 2 maanden

05 Mei 2012

Het weer
Sandra

Op 5 april vertrek ik naar La Réunion. Ik wil daar alle aspecten van het eiland verkennen en er ook gaan werken. Mijn doel is om een internationale werkervaring erbij te hebben en veel te leren van de smeltkroes aan culturen die op het eiland woont. Als ik geen werk vind, ga ik aan mijn business plan werken: organisaties adviseren op het gebied van interculturele communicatie.

Actief sinds 03 April 2012