Dag 2: 7 april 2012
Door: sandravalkenburg
Blijf op de hoogte en volg Sandra
08 April 2012 | Réunion, Saint-Denis
Ik heb eerst heerlijk van het appartement genoten, gelezen op het balkon, spulletjes een plekje gegeven. Ook ruik je echt de geur van de oceaan. Vervolgens opnieuw de stad in, maar nu iets frisser.
In de reisgids stond al dat de bevolking van La Réunion echt een mengelmoes is. Dat heb ik in Saint Denis wel gezien. Er zijn ook heel veel religies. Ik heb een Hindu-tempel gezien, daar vlakbij een moskee, en weer wat verder een kathedraal. Ik heb niet de indruk dat de bevolking echt mengt, ieder zijn eigen wijk, zijn eigen café, maar ik ben hier nog te kort om precies te begrijpen hoe de verhoudingen liggen.
Op internet had ik opgezocht waar de soirées salsa zijn, dus ben ik die plekken gaan opzoeken, twee in Saint Denis. Ze waren allebei dicht, en de eerstvolgende optie is dinsdagavond. Dan weet ik vast waar ik moet zijn komende dinsdag!
's Avonds was er een markt, le marché de nuit, met heel veel soorten groenten en fruit, waarvan ik de helft niet ken, dus ik ga hier veel recepten opzoeken en het allemaal uitproberen. Ik heb op de markt bred gekocht, een hele populaire groente. De verkoopster legde snel uit hoe ik het klaar kon maken, en welke bladeren ik van de stengels af moet halen en welke ik eraan kan laten zitten, mmm, ben het geloof ik alweer kwijt. Even navragen dus....en bij een ander kraampje heb ik samousa gegeten. Kende ik ook niet, maar erg lekker.
Ook die avond redde ik het eind van de markt niet. Ik had al helemaal uitgezocht hoe ik met een taxibusje terug zou kunnen gaan, maar ik was weer zo moe dat ik toch maar met de bus terug ben gegaan.
Geen energie meer gehad om mijn bred klaar te maken, wel Réunionnaise komkommer gegeten en sla van de markt, ook heel lekker. Besloten om de volgende dag een andere plaats te gaan bezoeken. Ik wil verschillende plaatsen zien zodat ik kan beslissen waar ik wil gaan wonen.
08 April 2012 - 07:38
Arnaud:
Oh Sandra ! Heel interessant jouw te lezen, ik gaan bijna vullen, alsof ik ook daar was ! Én dat is ook goed voor mijn Nederlands....
Veel plezier bij het ontdekking !
Arnaud. -
08 April 2012 - 11:52
Marielle:
Hoi Sandra, wat gaaf dat je er al lekker gesettled bent. Hopelijk snel in je ritme en niet te moe om alles te ondernemen. Leuk dat je lokale gerechten probeert. Omdat ik er zelf ben geweest is het extra leuk om te volgen en herkenbaar wat je schrijft over de plaats(en)....
Ik volg je op de voet en ben benieuwd wat je er allemaal gaat beleven.... Enjoy!!! -
08 April 2012 - 16:09
Guido:
Goed bezig!!!
take care okay!! -
08 April 2012 - 18:46
Cindy Danklof :
En... Nog een Paaseitje getikt aan bijna de andere kant van de aardbol? (vanuit hier dan hè! ;)).
Erg leuk om te lezen wat er allemaal op je pad komt! Je bent al goed met het integratieproces begonnen. En als het niet direct met mensen is, dan maar eten!
Ben ook erg benieuwd hoe de salsa avond je gaat bevallen. Een goed middel om de locos te leren kennen lijkt me. Onthou je wel de weg terug? ;)
Hier hebben we vandaag de verjaardag van Kjeld gevierd. Die werd alweer 10 :))
Morgen, 2e paasdag zal vooral een relaxdagje zijn. Niks mis mee...
Succes morgen en hou ons op de hoogte!!!
Liefs Cindy -
09 April 2012 - 17:14
Jolanda:
He die San,
Cool, goed bezig! Ben heel benieuwd waar je gaat wonen en wat je allemaal gaat beleven. Ik volg je op de voet.
Liefs van Jolanda
P.S.: ik heb mijn ticket ook geboekt, 30 april vertrek ik ;-) -
09 April 2012 - 19:21
Evert En (Annette):
Oi Sandra,
Wat een verrassing om dit te lezen! Ik begin jaloers te krijgen, lekkere fruiten, heerlijke temperaturen. Hoe vindt je het tot nu toe. Ben je al een klein beetje gewend in het leven daar? En niet te hard 'gedaan' maar lekker rustig gekeken en geobserveerd? En misschien het belangrijkst... Al gesproken met meerdere mensen? Enne ... Vind het fijn in Le Reun -
09 April 2012 - 19:24
Evert:
Had je mijn vragen etc al gezien of niets gelezen? Ik was aan het schrijven en plotseling ... Worp, weg. Nou ja, heel fijn iets van je te horen en dat je al veel geschreven hebt.
Lieve en gelukkige groeten,
Evert
PS tot snel emaillen of skypen oid. -
19 April 2012 - 15:08
Sandra Valkenburg:
He Arnaud, ik begin al wat Creools te leren! Le dodo le la!
Cindy, geen paaseitje getikt, wel het eiland verkend. Salsa super! Guido, kom je een keertje dansen hier?!
Eef, ik doe heerlijk rustig aan, daar zorgt de temperatuur vanzelf voor! Stond in de gids gemiddeld 22 graden in de winter (die nu ongeveer begonnen zou moeten zijn!!), volgens mij moest die eerste 2 een 3 zijn!