Paasmaandag
Door: sandravalkenburg
Blijf op de hoogte en volg Sandra
19 April 2012 | Réunion, Saint-Denis
De hele dag op stap geweest met Dominique, de eigenaar van het appartement en zijn vrouw, Marie-Claude. Ze moesten erg lachen toen ze vroegen of de bredes was gelukt en ik uitgelegd had hoe ik het had klaargemaakt.
Ze hebben me watervallen laten zien, ook een plek waar je je fles kunt vullen met water dat zo uit de rotsen komt, puurder kan niet. Verder de route de lava: hier staat een bord bij elke keer dat er een uitbarsting was, de laatste keer was in 2007. Er was een plek waar de lucht nog dampte, echt nog heel heet. De draden voor de telefoon laten ze boven de grond lopen; het heeft geen zin deze onder de grond te stoppen, want om de paar jaar verbrandt alles weer.
Picknick bij Cap Mechant, waar de golven heel hoog tegen de rotsen slaan, de beste ananas ter wereld (volgens Dominique), Victoire, geproefd, en de beste mango's bij een stel dat zij kenden in St Joseph.
Overal waar we reden zag je grote families aan het picknicken bij en zwemmen in de rivieren. Dat is de manier hier om Pasen door te brengen (of zondagen in het algemeen)
In 1 dag de 'tour de l'ile' kunnen doen, maar dan voornamelijk de kustlijn. Ik wil later de cirques in, het binnenland, waar je prachtige wandelingen schijnt te kunnen maken.
19 April 2012 - 15:19
Marleen:
Leuk joh!! En ik zie ook dat het bij jou regent en slechts 14 graden???
xxx -
19 April 2012 - 15:21
Helen:
I'm so glad you arrived safe and sound and that you're having an enjoyable and interesting time. Also glad the owner of the flat and his wife have taken you under their wing. So important to have a local to advise you. Any luck with the job hunting or are you still settling in? Think of you often! Love from Helen x -
20 April 2012 - 01:25
Emily:
Heee San,mooie foto's! Goeie ontspanningspose ook! Ziet er uit als een prachtig eiland. Heb je al zicht op een vast woonplekkie? X -
20 April 2012 - 11:17
Kate:
Hoi Sandra, leuke verhalen en prachtige foto's! Heel fijn om te horen dat het goed gaat.
Geniet ervan en succes met het vinden van een baan/woning!
Liefs Kate x -
21 April 2012 - 10:11
Pim:
Mooi eiland en dus hele mooie foto's; maar kan je die ene (passie)vrucht ook in nederland kopen ??? En het is ook nog uit te houden met 16-17 graden!?!?!
Verhalen, foto's....vooral zo doorgaan -
22 April 2012 - 19:00
Erik:
He San, Mooie omgeving daar. En erg leuk om af en toe wat te lezen. Zal een stuk relaxter zijn dan het werkleventje in Nederland ;-) Ik ben benieuwd naar alle ontwikkelingen. Veel plezier! -
23 April 2012 - 08:20
Marloes:
Ha San,
dat ziet er allemaal prima uit zeg! Hoop dat het weer bij jou beter is dan hier. Afgelopen weekend Limburg onveilig gemaakt met familie, erg gezellig maar nat.... Volgende week naar Denemarken. Mail je uitgebreid daarna. Heb je al werk? Zit je nog steeds in het appartemnt. Ben benieuwd. Veel geluk en succes. Liefs en dikke kus Loes -
23 April 2012 - 19:27
Daisy:
wow, wat is het daar geweldig mooi!
als je daar gaat wonen kom ik zeker een keertje langs!!
hier alles goed, dit weekend ga ik ook weer eens sinds lange tijd op pad, lang weekend Duitsland, heb er zin in! ben benieuwd naar je nieuwe verhalen. geniet ervan!